S U D O K U

Wat is Sudoku?

Sudoku is een puzzel waarbij je cijfers van 1 tot en met 9 invult in een raster van 9 op 9 vakjes. Je mag op elke rij of kolom slechts éénmaal een bepaald cijfer gebruiken. Bovendien mag je dit ook enkel in de kleine vierkantjes van 3 op 3 vakjes.

Vooraf zijn een aantal vakjes reeds ingevuld met enkele cijfers.

Puzl is een Sudoku puzzelhulp.

Puzl kan je gebruiken als ideaal puzzelhulp bij het oplossen van sudokupuzzels. Je kan een nieuwe puzzel eenvoudig en snel aanmaken.

Eens je een puzzel aan het oplossen bent heb je het voordeel dat je eenvoudig cijfers kan invoeren en wijzigen. Je ziet bovendien meteen of een bepaalde combinatie niet juist is, de rij, kolom of vierkant in kwestie licht meteen rood op. Bovendien kan je ook met de pijltjestoetsen eenvoudig navigeren in het speelveld.

Zelf een puzzel aanmaken.

Je kan een nieuwe puzzel eenvoudig en snel aanmaken: typ gewoon de opgave (uit een puzzelboek, lokale krant enz… ) over en klik op "Oplossen".

  • Klik op "Creëren" Voer in de puzzel de cijfers in op de verschillende plaatsen
  • Klik op "Oplossen" om te starten met het oplossen van deze puzzel

Klaargemaakte puzzels selecteren. (weldra mogelijk)

Je hoeft niet persé zelf een puzzel aan te maken, we bieden je tevens steeds verschillende puzzels aan die vooraf klaargezet zijn. Op regelmatige tijdstippen bieden we telkens nieuwe puzzels aan.

  • Klik op "home" klik daar op "kies een puzzel"
  • Klik op "Oplossen" om te starten met het oplossen van deze puzzel

Oplossen van een puzzel

Na het kiezen of aanmaken van een puzzel, kan je onmiddellijk starten met het oplossen van een puzzel. De verstreken tijd wordt discreet meegegeven. Je kan het spel even pauzeren, van zodra je terug een cijfer invoert of wijzigt in de puzzel loopt de tijd terug verder. Je kan een Puzzel ook tijdelijk opslaan om ze later verder op te lossen.

Wissel een puzzel uit

Wanneer je een puzzel hebt opgelost kan je deze doorsturen als opdracht aan iemand anders. Op die wijze kan je iemand uitdagen om de puzzel sneller op te lossen, of gewoon puzzels uitwisselen met elkaar.

  • Na het oplossen van een link klik op "Uitwisselen"
  • Kopieer de link in een e-mail